Wat moet u weten over het ereloon van uw advocaat?

Cabinet d’avocats Cayron - TariferingEen goede relatie met de klant kan enkel onderhouden worden door de nodige transparantie. Dit geldt ook voor de berekening van het ereloon van uw advocaat regio Brussel. Andere afspraken bij incasso of een vast bedrag voor een welomlijnde procedure zijn steeds mogelijk, maar hou er rekening mee dat deze best meteen besproken worden bij het eerste contact tussen u en advocatenkantoor Cayron.

Tariferingsformules

Bij Advocatenkantoor Cayron in Brussel worden er verschillende tariferingsformules toegepast. Zo kunnen de erelonen van de advocaat afhangen van:

  • Een uurtarief
  • Een vast bedrag
  • Een jaarcontract/kaderafspraak
  • Een percentage
  • Een voorschot/provisie

Het honorarium vergoedt de werkelijke prestaties van de advocaat. In de regel wordt deze bepaald op basis van een uurtarief. Andere elementen hebben echter invloed op de berekening van het ereloon van uw advocaat, zoals bijvoorbeeld: de waarde van de zaak, de spoedeisendheid, het eventueel tijdelijk financieel onvermogen van de cliënt, de moeilijkheid van het dossier, de juridische aard van de zaak en het behaalde resultaat.

Vaste, variabele en specifieke kosten

Vaste kosten (opening dossier) worden eenmalig aangerekend.

Variabele kosten zijn bijvoorbeeld redactie briefwisseling, besluiten, dagvaardingen, verzoekschriften, telefoon- en faxkosten, mails, kopies, verplaatsingsonkosten... Deze worden per pagina, per stuk of per kilometer verrekend en gedetailleerd weergegeven in de kosten- en ereloonstaat.

Specifieke kosten zijn afhankelijk van uw specifiek dossier en gaat o.m. over gerechtskosten, aangetekende verzendingen, administratieve stukken opgevraagd bij gemeenten en steden, enzovoort. Indien u dit wenst, wordt er u een lijst overgemaakt bij het eerste contact (consultatie) tussen u en Advocatenkantoor Cayron in Brussel.

Opgelet: sinds 01 januari 2014 zijn advocaten BTW-plichtig en zijn onze kosten- en ereloonstaten verhoogd met 21% BTW.
Extra informatie over actuele veranderingen, onze werkdomeinen en onze referenties kan u ook vinden op deze site.

Back to Top